Lezing 3 november 2019

De Kracht van Resonantie. Een klankconcert.

Voorproefjes: Concert in het City Museum in Ljubljana,
deel 1
, deel 2 en deel 3

De kracht van resonantie begint in deze tijd telkens meer gezien en gehoord te worden. Wetenschappers en mystici beweerden al honderd(en) jaren geleden dat Klank het medicijn van de toekomst zou worden. In culturen en oudheden van minstens duizenden jaren oud werden klank en resonantie al gebruikt wegens helende eigenschappen. Klank, mits zorgvuldig gebruikt, stimuleert het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Vele wetenschappelijke onderzoeken onderkennen de werking van klank op het fysieke, mentale en energetische lichaam van de mens.

Peter J. Gouw, oprichter van Ohmpunctuur Academy, werkt al ruim 35 jaar als sound healer. Hij heeft de kracht van resonantie en het ondersteunen van mensen in hun persoonlijke ontwikkeling en welzijn samengebracht in een unieke methode: de Ohmpunctuur Sound Healing. Voor deze sound healing worden instrumenten gebruikt als stemvorken, klankschalen, kristallen klankschalen, kristallen piramides en verschillende gongs. Daarnaast worden er ook diverse etnische instrumenten gebruikt zoals trommels, fluiten en de hang. Ook het werken met de stem mag hierbij niet ontbreken.


Tijdens de lezing zal Peter meer vertellen over de helende werking van klank. En omdat je toch het beste kunt horen en voelen wat de kracht van resonantie is, zal Peter tevens een sound healing concert geven. Tijdens dit concert word je meegenomen op een klankreis naar verschillende werelddelen door de helende klanken van diverse instrumenten en mantra’s.

Tijdens ons dagelijks handelen produceren de hersenen doorgaans overwegend bètagolven. Je bent dan actief en op de buitenwereld gericht. Door de helende klanken van het sound healing concert gaan de hersenen vanzelf over in alfa- of zelfs thetagolven.

Je ervaart dan een diepe ontspanning en je kunt makkelijker naar binnen keren. Er ontstaat meer in- en overzicht. Het is zelfs mogelijk om kleuren, beelden of gevoelssferen te ervaren, waarbij een ieder klank zich op een heel eigen wijze vertaalt.

Door een sound healing concert kun je op een hele directe en liefdevolle wijze in een korte tijd een diepe meditatieve staat ervaren waarin je inzichten kunt krijgen in de 49 lagen van ons bewustzijn.

Gerelateerd: We luisteren naar de verkeerde muziekfrequentie!
We’ve Found The Magic Frequency (This Will Revolutionize Our Future)
Music Medicine: Sound At A Cellular Level | Dr. Lee Bartel | TEDxCollingwood
Shattering cancer with resonant frequencies: Anthony Holland at TEDxSkidmoreCollege
Dr. James Bare on Rife machines, PEMF devices and frequency technology