Lezing 13 februari 2018

Over de praktijk van Liefde, Economie & Bewustzijn

“Wij zijn de mensen
op wie we hebben gewacht”
Navajo-medicijnman
Boek Ivo ValkenburgSteeds meer mensen durven te vertrouwen op de kracht van zijn, en de kracht van liefde. Zonder oordeel of verwachtingen passen ze hun innerlijke kracht van creatie en schepping toe in alle aspecten van het leven. Niet vanuit theorie of mooie verhalen; in plaats daarvan juist heel praktisch en concreet. Ze vernieuwen het onderwijs, de zorg en het bedrijfsleven.

Ze dragen volop bij aan de wedergeboorte van alle bestaande sectoren in de economie. Ze transformeren de manier waarop we voedsel verbouwen, bedrijven organiseren en omgaan met water, energie, ruimte, kunst & cultuur en … financiën. Ze wachten niet langer op geld, ze laten hun bewustzijn niet langer kortwieken door een geloof in geld of een geloof in wat dan ook buiten zichzelf.

Ze hebben de moed en de durf om uit te stijgen boven de verpersoonlijking van de eigen ik. Ze activeren de kracht van schepping en creatie binnen zichzelf. Daarnaast verenigen ze zich steeds vaker openlijk met elkaar. Ze manifesteren daarmee hun essentie op het fysieke plan van planeet Aarde.

Ivo ValkenburgIvo Valkenburg (Apeldoorn, 1966) is al dertig jaar actief in het bedrijfsleven.
Zijn focus ligt op:
  • (1) het zichtbaar maken van hoe mooi onze samenleving kan zijn,
  • (2) het begeleiden van bedrijven en instellingen om vanuit nieuw bewustzijn te werken,
  • (3) het helpen van mensen om de kracht van het hart te ervaren en te integreren in het dagelijkse leven,
  • (4) het schrijven van boeken en artikelen, en
  • (5) het op internationaal vlak geven van lezingen over liefde.


Op zijn website Love Made Visible heeft hij al meer dan 600 praktijkvoorbeelden verzameld van mensen, bedrijven en organisaties waar de liefde, de daadkracht, de passie, passie, missie en roeping allemaal samenkomen in het werk. Ivo is tevens auteur van Spirit in Finance (2009), Louter Leven – Als de liefde spreekt door mens en economie (2015). Louter Leven is in 2017 ook internationaal uitgegeven in een volledig herschreven Engelse editie Pure Life – A Plea for Love as Legal Tender).

Sinds de oprichting in 2017 is Ivo ook actief voor Nederland Bewust Anders, een beweging van collectieve creatie van mensen en organisaties in Nederland.

Samen met zijn Roemeense gezin woont hij sinds enkele jaren in de bergen van Transsylvanië waar hij samen met zijn vrouw Lili Baumann regelmatig met mensen en organisaties tijd en ruimte creëert om vanuit rust en natuur, te werken aan het herstel en de inzet van het menselijk bronvermogen in het dagelijkse leven.

Websites: ivovalkenburg.nl en Nederland Bewust Anders.