Lezing 9 mei 2017

Het GROTE WERK

Inwijding tot de geheimen en de schat van Rennes-le-Chateau met het leven van Jezus en zijn familie

Susanne van de Kamp de Villandry

Als 14-jarige werd Susanne als kind uit een onkerkelijk gezin tot het christendom geïnspireerd en gedoopt. Door haar belangstelling voor oude culturen, geschiedenis, astronomie en religie. kon zij als volwassene het christendom steeds moeilijker aanvaarden en bleef zoeken naar antwoorden. Na haar HBO opleiding voor dirigent en 5 jaar zangles woonde zij in London en werkte daar in de advocatuur.
Rond het jaar 2000 werd haar interesse gewekt rond het dorpje Rennes-le-Château in Zuid-Frankrijk. Er was sprake van geheime documenten en gecodeerde stenen.

LEZING

Zo rond het jaar 2000 ontstond er een ware hype door een programma van Discovery over een schat en mysterie rond het dorpje Rennes-le-Château in Zuid-Frankrijk. Ook Dan Brown met zijn Da Vinci Code sprak erover. Er was sprake van geheime documenten, gecodeerde stenen, een geheimzinnige broederschap en een grote schat. De oplossing vinden was alles behalve makkelijk en het kostte mij uiteindelijk 14 jaar.

Over het algemeen werd aangenomen dat het om de heilige graal, de Ark des verbonds of het lichaam van Jezus ging.
Rond 1900 schijnt de toenmalige pastoor van het dorp, ene Saunière, de zaak te hebben ontrafeld. Beducht voor de kerk heeft hij het geheim vastgelegd o.a. in de door hem aangebrachte fresco’s in zijn kerkje.

Het hele verhaal zit eigenlijk voor het grootste deel versleuteld in de z.g. Serpent Rouge, 13 zeer cryptische verzen genoemd naar de sterrenbeelden waar niemand iets mee kon of zich aan waagde. Het blijkt uiteindelijk om een brief te gaan van een grootmeester aan de broeders.
Met het toepassen van de sleutel van Salomo wordt dan toegang verkregen tot deze sterrenbeelden, die als poorten fungeren naar het heden en verleden.

Door de aldus verkregen informatie uit de versleuteling wordt het leven van Jezus verteld en dat blijkt totaal anders te zijn dan de kerk ons doet geloven. De uitkomst is verrassend en heftig.
Daarna bevat de brief nog een PS en kan de zoeker in het hier en nu het spoor volgen en de plaatsen van de schat vinden.
Een enorme schat, met naam en toenaam genoemd.

Gerelateerd: www.renneslechateaumysterie.be