Lezing 10 januari 2017

Tegenwerkende machten en landschapswerk

Nicolaas M. de Jong (geb. 1956 te Rotterdam) heeft zich na zijn studie in de biologie (kandidaatsniveau 1980) en een aantal geestelijke ervaringen toegelegd op het fenomenologisch onderzoeken van de levensprocessen in mens en natuur. Via astrologie en anthroposofie is hij gekomen tot een eigen vorm van astrosofie, d.w.z. sterrenwijsheid, waarmee hij de menselijke wezensdelen, zielekwaliteiten en de hoofdlijnen van zijn karma uit de horoscoop kan duiden.

Ook heeft hij hieruit muzikale wetmatigheden gedestilleerd die de horoscoop tot klinken kunnen brengen, waardoor mogelijkheden tot innerlijk onderzoek in mens en natuur ontstaan. Dit noemt hij de astrofonie.
Middels boetseren heeft hij methoden ontwikkeld om dat wat in mens en natuur als wilskiemen leeft, in het bewustzijn te heffen. Dit noemt hij astrognomie, daar het om werkingen van sterren en planeten gaat die op aarde in de levenswereld actief vormend zijn. Een van de uitwerkingen hiervan is landschapsgenezing via de elementwezens.

Zijn bevindingen schrijft hij uit in muziek-theaterspelen, in rituelen, in artikelen en theoretische verhandelingen (uitgegeven bij Rune-boeken, in tijdschrift Bruisvat, tijdschrift Sampo, en enige buitenlandse tijdschriften). Hij ontwikkelt beelden en instrumenten op basis van de sterrenwerkingen (Rune-werkplaats). Hij geeft scholingscursussen (Jaspis) op inspiratief en intuïtief niveau in binnen- en buitenland. Daarnaast leidt hij de muziek-theatergroep ‘LaukaR Unja’.

Website: www.jaspisschool.eu