Lezing 11 oktober 2016

Het bedrog van Rome

Boek Maurits PrinsMaurits Prins laat op een overtuigende manier zien dat de zogenaamde waarheid van de christelijke religie op niets berust. Op een heldere manier legt hij uit hoe het oorspronkelijk is ontstaan vanuit eigenbelang, leugens, fantasie en machtsmisbruik.

Hij ontdekte dat de geschriften van het Nieuwe Testament slechts een kleine selectie zijn uit een verzameling van duizenden fragmenten.

Deze zorgvuldig geselecteerde teksten werden samengevoegd alsof ze bij elkaar hoorden.
Ze werden vervolgens gezuiverd, regelmatig herzien.
Er werd van alles aan toegevoegd en uit weggelaten.

De Bijbelse evangeliën, zoals wij die kennen, zijn vervalst en zitten vol hiaten. Daardoor ontstond er een nieuw soort theologisch christendom, waarmee ze het oorspronkelijke gnosticisme de nek om wilden draaien.

Als hoogsensitief kind wist hij al dat er zaken niet klopten, omdat die niet in overeenstemming waren met wat er verkondigd werd. Dat maakte hem nieuwsgierig. De inleiding van zijn boek geeft een inkijkje hoe hij dit persoonlijk heeft ervaren.

Pasfoto Maurits PrinsIets over de auteur Maurits Prins

Maurits Prins is (Jungiaans) psycholoog en filosoof. Hij heeft als zodanig 45 jaar lang een praktijk gevoerd. Onder zijn cliënten die hem consulteerden maar ook bij vele anderen stond hij bekend als een aimabel mensenmens die er voor iedereen was die hem nodig had. Een idealist in de meest zuivere betekenis van het woord die ging voor eerlijkheid en rechtvaardigheid en daardoor bij menig vakgenoot niet geliefd was. Dit vanwege het feit, dat hij ook als spiritueel energetisch therapeut mensen behandelde waarmee hij iemand innerlijke rust en evenwicht bezorgde. Van kindsbeen af beschikte hij over uitzonderlijke talenten, zoals dat hij alles doorzag, dat hij dingen van tevoren wist en zag aankomen, wat we ook wel helderziendheid noemen. Na zijn studies wist hij zijn opgedane kennis op de universiteit en zijn talenten uitstekend te combineren onder één pet wat hem tot een uitzonderlijk psycholoog maakte. In zijn doel, mensen universeel te laten ontwaken en het beste uit iemand naar boven te halen, is hij volledig geslaagd.

Naar de site van Maurits Prins kan via: www.mauritsprins.com.
Gerelateerd: Lezing Maurits Prins - Groningen