Lezing 9 september 2014

Graancirkels

Annemieke Witteveen Annemieke Witteveen (1966, Spijkenisse) is lerares basisonderwijs binnen het reguliere onderwijs.
Ruim 12 jaar geleden kwam zij in aanraking met het fenomeen graancirkels en werd hierdoor zo geraakt dat zij wist dat dit was waar ze altijd naar op zoek was geweest zonder het zelf te weten.

http://images.ownersdirect.co.uk/rl264.jpgVanaf dat moment trekt Annemieke jaarlijks naar Wiltshire om het fenomeen van dichtbij te bestuderen.
Met grote regelmaat geeft zij lezingen waarin ze graag haar belevenissen, ervaringen en bevindingen in de velden deelt. Het onderwerp graancirkels geeft altijd stof tot nadenken en leidt regelmatig tot discussies. Tijdens een lezing vertelt Annemieke aan de hand van prachtig beeldmateriaal wat we tot nu toe weten over graancirkels. Zij vindt het belangrijk dat iedereen daarbij zijn eigen mening kan vormen.

Annemieke Witteveen - Cirkeljagers In de afgelopen jaren zijn er met grote regelmaat artikelen en van haar hand gepubliceerd in verscheidene tijdschriften.
Eerder verscheen haar kinderboek, getiteld 'Cirkeljagers'. In dit boek maken kinderen, in de leeftijd van 9 tot 12 jaar, kennis met het bijzondere fenomeen graancirkels. Door middel van een spannend verhaal krijgt de lezer veel informatie over graancirkels.

Onlangs heeft zij de laatste hand gelegd aan een tweede kinderboek getiteld 'Schatzoekers'. Dit verhaal zich af tegen de achtergrond van de raadsels over de Grote Piramide van Gizeh.

Op dit moment werkt zij aan een reisgids voor Wiltshire, het gebied waar de meeste graancirkels verschijnen.

GraanpoppetjesElk jaar neemt Annemieke wat graan mee uit de velden van Wiltshire om dat te kunnen verwerken in de, door haar zelf ontworpen, antroposofische poppen.

Heeft u vragen aan Annemiek: