Lezing 14 januari 2014

Stichting Bondeko

Wij, Jos van Baarssen en Rixt Lanting nodigen u uit om met ons een reis te maken naar een ver continent. Alles is daar anders.
Gaten in de weg, water halen uit de pomp, dodelijke ziektes, eentonige maaltijden, hitte, niets is vanzelfsprekend en zekerheden bestaan niet. En toch … is daar ook plezier, hebben de mensen dromen en wil men leren. Wij nemen u mee naar een andere wereld die wij van binnenuit kennen en we willen u graag laten zien hoe daar een beetje verschil grote gevolgen kan hebben. Ook vertellen we u graag wat we daar zelf hebben mogen leren. En mogelijk kan het u inspireren om uw eigen droom te volgen.

Hoe we werken

Binnen het geheel van ontwikkelingssamenwerking wil de Stichting Bondeko een eigen en specifieke bijdrage leveren; een teken van vriendschap zijn voor een heel bepaalde levende gemeenschap. Bondeko betekent vriendschap. Vanuit dit idee is er een ontwikkeld middenin Afrika, Uganda. Theo Groot, voormalig Drontenaar, woont in Uganda en stichting Bondeko realiseert projecten in samenwerking met hem. Wat Theo en ons bezielt leggen we u met plezier uit en we nemen u graag mee op reis. Een deel van de avond zal interactief zijn, want we komen ook in gesprek met u en willen met elkaar onderzoeken wat de zin en onzin kan zijn van het opzetten van projecten in een ontwikkelingsland.

Websites:
http://www.stichtingbondeko.nl/ http://www.bondekokids.nl/